Over mij

Over mij

Ik ben Tamara Matheeuwsen. Ik ben in 2013 afgestudeerd als Klassiek Homeopaat aan de Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen in Arnhem. Sinds 2013 heb ik een praktijk voor klassieke homeopathie in Nieuwkoop en daarnaast ben ik werkzaam als docent Homeopathie bij  Auryn – Stichting voor Integratieve Geneeskunde in Nijmegen. Ik ben getrouwd en moeder van twee, inmiddels volwassen, kinderen. Als kind had ik al de wens om arts te worden en mensen te genezen. Zoals dat echter gaat in het leven, liep het anders en heb ik na een studie Bedrijfskunde een aantal jaren gewerkt als personeelsadviseur, opleidingsadviseur en arbo-coördinator.

Doordat mijn zoon na zijn geboorte veel klachten had als gevolg van allergieën, ben ik met de klassieke homeopathie in aanraking gekomen. Deze, voor mij toen onbekende, geneeswijze bracht zoveel verbetering in zijn klachten dat ik mij verder ging verdiepen in de klassieke homeopathie.

In 2006 ben ik de 6 jarige opleiding tot Klassiek Homeopaat gaan volgen aan de Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum. In deze opleiding ben ik naast mijn specialisatie (homeopathie) gedegen opgeleid in onder andere: anatomie, pathologie, fysiologie, farmacologie, psychologie en voeding. Mijn stage en afstudeerproject heb ik afgerond aan de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde Arnhem. Door de jaren heen heb ik zowel privé als in mijn werk veel ervaring en kennis opgebouwd die te maken hebben met ziekte en/of beperking. Deze ervaringen neem ik mee in mijn consulten.

Mijn manier van werken kenmerkt zich vooral door openheid, aandacht, respect en oprechte interesse in wie de ander is en wat zijn/haar klachten zijn. Om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen binnen de homeopathie en de medische wetenschap volg ik jaarlijks diverse bij- en nascholingen.

“Het is mijn missie om mensen te helpen zichzelf gezond te houden en te genezen; met respect voor de eigen(wijs)heid van iedere persoon; en op een manier die zacht is en geen schade toebrengt aan het organisme en haar levenskracht”

Geef een reactie