Sporters

[av_one_half first]

[av_textblock ]

Voor sporters

sportKlassieke homeopathie en genezing van sportblessures gaan goed samen. Neem bijvoorbeeld de voetbalclub AC Milan. Deze club heeft vanaf 2004 een nieuw beleid ingezet waarbij naast gezonde training, voeding en begeleiding de voorkeur in eerste instantie gaat naar een homeopathisch geneesmiddel. De club heeft veel resultaat met deze nieuwe aanpak en heeft 90% minder blessures. Het is bekend van homeopathische geneesmiddelen dat ze de blessuretijd aanzienlijk verkorten. In Engeland worden rugbyteams, bergbeklimmers en dansgroepen homeopatisch begeleid in verband met de vele blessures. Ook bij ongevallen, kneuzingen, botbreuken en wondgenezing wordt homeopathie ingezet. Bij botbreuken verkort klassieke homeopathie de genezingstijd (er zijn ervaringen dat de genezingstijd halveert).

Homeopathie en fysiotherapie
De aard van een blessure kan gelegen zijn in een verstuiking, kneuzing, ontwrichting, zich verstappen, een val of een botsing of iets dergelijks. In dergelijke acute situaties wordt het homeopatische middel meerdere keren per dag ingenomen. Wanneer een blessure chronisch is, werkt een combinatie van fysiotherapie en homeopathie gunstig op het verloop van het herstel. Soms blijven er na een sportblessure restverschijnselen bestaan. Ook deze kunnen homeopathisch of in combinatie met fysiotherapie worden behandeld, heel vaak met gunstig verloop.

Huisarts
Blijf niet lang zelf dokteren bij sportblessures. Als u iets niet vertrouwd laat er dan altijd even door uw huisarts naar kijken, zeker indien men na hoofdletsel even het bewustzijn verloor of ernstige hoofdpijn ontwikkelt (slecht zien, evenwichtsstoornissen en dergelijke). Wel is het zo dat indien u na een sportblessure onmiddellijk een passend homeopathisch middel inneemt erger kunt voorkomen en sneller herstelt. Maar voorkomen blijft altijd beter dan genezen.
[/av_textblock]

[/av_one_half][av_one_half]
[av_textblock ]
Veel voorkomende klachten zijn:

 • Achillespeesklachten
 • Spierscheuring
 • Spierkrampen
 • Liesblessures
 • Gebroken ledematen
 • Rugklachten
 • Stijve nek
 • Schouder- , elleboog-, pols-, knie- en enkelproblemen (bv tennisarm)
 • Kneuzingen
 • Hersenschudding
 • Blauw oog na bal of stoot op het oog

Sportspreekuur
Speciaal voor klachten door sportblessures houd ik eens per week een inloopspreekuur. Tijdens dit spreekuur kunt u bij mij terecht voor advies over een homeopatische begeleiding van uw herstel.

Let op: uw huisarts of fysiotherapeut stelt de diagnose!  Een homeopathische behandeling van sportblessures is dus in de meeste gevallen een aanvulling op de eerste hulp behandeling door een arts of de behandeling van chronische klachten door de fysiotherapeut. Uiteraard kunt u bij stoten, builen, krampen en verrekkingen zonder verwijzing bij mij terecht.
[/av_textblock]
[/av_one_half]

Geef een antwoord