Behandeling

Behandeling

BehandelingJe kiest voor klassieke homeopathie wanneer je last hebt van lichamelijke of psychische klachten, die niet vanzelf weer overgaan. In principe zijn lichaam en geest prima in staat om zichzelf te herstellen. Denk aan het wondje aan je vinger, waar een korstje op komt en dat tenslotte vanzelf weer heelt. Soms is dit zelfherstellende vermogen verstoord. Dat kan zijn door erfelijke belasting, grote mentale of emotionele spanning, een verkeerd voedingspatroon, belasting door lichaamsvreemde stoffen (reguliere medicatie en vaccinaties) of andere oorzaken. Tijdens de behandeling luister ik naar je verhaal om te ontdekken hoe de klachten zijn ontstaan en waardoor je evenwicht is verstoord. Met een goed gekozen homeopathisch geneesmiddel kun je vervolgens dat evenwicht weer herstellen. Zo zal niet alleen je voornaamste klacht overgaan, maar zul je ook merken dat je meer energie krijgt, dat je beter in uw vel zit en dat ook andere, minder belangrijke klachten herstellen.

Het eerste gesprek
Om dit te bereiken begint iedere behandeling met een uitgebreid gesprek. Ik stel hierin vragen en luister naar jouw verhaal. Zo krijg ik een goed beeld van de samenhang tussen de verschillende klachten en het ontstaan hiervan. Op basis van dit gesprek van ongeveer anderhalf uur kies ik het homeopathische geneesmiddel dat het beste bij je past. Dit geneesmiddel kun je meestal direct meenemen. Soms heb ik wat langer tijd nodig om het juiste geneesmiddel te bepalen. Ik stuur het dan na of ik zet het voor je klaar in het kastje buiten mijn praktijk. Ongeveer een week na inname van het middel hebben we telefonisch of whatsapp contact om het effect te bespreken en eventueel de dosering aan te passen.

De vervolgbehandeling
Een tweede consult volgt na ongeveer zes weken. Dan kijken we samen naar het effect van het geneesmiddel op je klachten én op de rest van je welzijn. Zo kunnen bijvoorbeeld ook je energie en humeur intussen sterk verbeterd zijn. Zo’n tweede gesprek en eventuele vervolgconsulten duren maximaal een uur. Op basis van het effect van het geneesmiddel bepalen we samen of en hoe de behandeling wordt voortgezet.

Geef een reactie