Behandeling

BehandelingU kiest voor klassieke homeopathie wanneer u last heeft van lichamelijke of psychische klachten, die niet vanzelf weer overgaan. In principe zijn lichaam en geest prima in staat om zichzelf te herstellen. Denk aan het wondje aan uw vinger, waar een korstje op komt en dat tenslotte vanzelf weer heelt. Soms is dit zelfherstellend vermogen verstoord. Dat kan zijn door erfelijke belasting, grote mentale of emotionele spanning, een verkeerd voedingspatroon, belasting door lichaamsvreemde stoffen (reguliere medicatie en vaccinaties) of andere oorzaken. Tijdens de behandeling luister ik naar uw verhaal om te ontdekken hoe de klachten zijn ontstaan en waardoor uw evenwicht is verstoord. Met een goed gekozen homeopathisch geneesmiddel kunt u vervolgens dat evenwicht weer herstellen. Zo zal niet alleen uw voornaamste klacht overgaan, maar zult u ook merken dat u meer energie krijgt, dat u beter in uw vel zit en dat ook andere, minder belangrijke klachten herstellen.

Het eerste gesprek
Om dit te bereiken begint iedere behandeling met een uitgebreid gesprek. Ik stel u hierin vragen en luister naar uw verhaal. Zo krijg ik een goed beeld van de samenhang tussen de verschillende klachten en het ontstaan hiervan. Op basis van dit gesprek van ongeveer anderhalf uur kies ik het homeopathische geneesmiddel dat het beste bij u past. Dit geneesmiddel kunt u direct meenemen of het wordt per post naar u verzonden. Ongeveer een week na inname van het middel hebben we telefonisch contact om het effect te bespreken en eventueel de dosering aan te passen.

De vervolgbehandeling
Een tweede consult volgt na ongeveer zes weken. Dan kijk ik samen met u naar het effect van het geneesmiddel op uw klachten én op de rest van uw welzijn. Zo kunnen bijvoorbeeld ook uw energie en humeur intussen sterk verbeterd zijn. Zo’n tweede gesprek en eventuele vervolgconsulten duren maximaal een uur. Op basis van het effect van het geneesmiddel bepaal ik samen met u of en hoe de behandeling wordt voortgezet.